Η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από την σελίδα:

Για την δημιουργία του μετεωρολογικού σταθμού της Σαμοθράκης υπήρξαν σημαντικά στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη.

  1. Τα δεδομένα και τα αρχεία θα έπρεπε μέσω Modem να μεταβιβάζονται στην βάση WWW.SAMOTHRAKI.COM.
  2. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, πράγμα που συμβαίνει κατά καιρούς ιδίως τον χειμώνα, θα έπρεπε το όλο σύστημα να ξεκινάει πάλι μόνο του.
  3. Η κάμερα να παράγει ανά μία ώρα εικόνα της περιοχής.
  4. Κατά την διάρκεια της νύχτας θα έπρεπε να διακόπτεται η λειτουργία του σταθμού ή να μην μεταδίδει τουλάχιστον δεδομένα.
Η κάμερα της Philips Webcam Vesta Pro PCVC 680K, σύμφωνα με δοκιμαστικούς ελέγχους του περιοδικού για Η/Υ "Chip", έδινε ιδιαίτερα καλές εικόνες. Μετά όμως την εύρεση στο διαδίκτυο διαφόρων   δοκιμαστικών εικόνων διαφορετικών συσκευών, όλες οι συσκευές δίνουν μία λιγότερο ή περισσότερο καλή εικόνα. Η ανάλυση 800 x 600 που αναγράφεται στην συσκευασία ισχύει μόνο στην περίπτωση παραγωγής φωτογραφίας. Αυτό προκύπτει μετά από προσεκτικό διάβασμα των οδηγιών χρήσεως. Επιλέξαμε την ανάλυση 320x 240 διότι δεν είναι τόσο έντονη η όχι καλή ποιότητα των εικόνων. Πρόβλημα δημιουργεί το πολύ βραχύ καλώδιο της Webcam που δύσκολα αντικαθίσταται. Αλλά και το λειτουργικό πρόγραμμα της κάμερας παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Η εκκίνηση της μηχανής είναι με 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Μεταβάλοντας τις ρυθμίσεις σε 5 εικόνες ανά δευτερόλεπτο η απόδοση της εικόνας είναι ποιοτικά καλύτερη με ταυτόχρονη εκμετάλλευση του διαθέσιμου φωτισμού.
 Και η εταιρία Philips δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο πώς μετά από διακοπές να ξεκινάει η μηχανή αυτόματα με 5 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Ελπίζουμε να μείνετε παρ' όλα τα προβλήματα ικανοποιημένοι. Το προστατευτικό κυτίο τυλίχτηκε με αλουμινόχαρτο για την προστασία σε συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και από κεραυνούς.  
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα δημιουργίας των εικόνων. Κατά την επίσκεψη στην σελίδα www.webcam-center.de βρήκαμε μία επιλογή προγραμμάτων που μεταφέρουν την εικόνα της κάμερας στο διαδίκτυο. Κατόπιν δοκιμής των περισσοτέρων επιλέξαμε το Ispy Version 2.0 . Υποχρεωτικά -δυστυχώς- αγοράζει κανείς ταυτόχρονα από τον κατασκευαστή και το πρόγραμμα Webcam 32. Και τα δύο παρουσιάζουν κάποια μειονεκτήματα. Επιβραδύνουν την ταχύτητα του υπολογιστή αφού απαιτούν σημαντικό χώρο στον σκληρό δίσκο εκτός και εάν ο τελευταίος αποτελεί πρόσφατη έκδοση. Το κόστος όμως για μας με τα τωρινά δεδομένα είναι απαγορευτικό και για αυτό προχωρήσαμε στην απόκτηση ενός μεταχειρισμένου που όμως ευχόμαστε να καλύψει τις ανάγκες για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ο υπολογιστής εργάζεται σε εικοσιτετράωρη βάση εφόσον δεν προκύπτουν λειτουργικά προβλήματα.

 

 

 

Αφού διακριβώθηκε τι ήταν απαραίτητο έγινε ο καθορισμός του αναγκαίου εξοπλισμού σε Hardware και Software που θα αγοραζόταν:

1 PC Pentium 3 200 MHz μεταχειρισμένο 175,-Euro
1 Οθόνη 15 Zoll VGA μεταχειρισμένη 50,- Euro
1 Ποντίκι μεταχειρισμένο 15,- Euro
1 Πληκτρολόγιο 15,- Euro
1 Σκληρός δίσκος 2 Gigabyte μεταχειρισμένος 50,- Euro
1 Internes Modem V90 40,- Euro
1 Πλήρης μετεωρολογικός σταθμός της εταιρίας Conrad  100,- Euro
1 Χρονοδιακόπτης 10,- Euro
1 Philips Webcam Vesta Pro PCVC 680K 50,- Euro
1 Προστατευτικό κάλυμα των οργάνων και της κάμερας  102,- Euro
Software "Wolke" για τον μετεωρολογικό σταθμό και "Ερμής" για την μεταφορά των δεδομένων  15,- Euro
Software για την Webcam Webcam 32 70,- Euro
Σύνολο 682,- Euro
Εκτός του κόστους αγοράς υπάρχει μία μηνιαία επιβάρυνση περίπου 50,00 Euro σε ρεύμα και τηλεφωνικά τέλη. 
Όπως διαπιστώνετε και εσείς δεν μας εμπόδισε καμμία δαπάνη και κανένας κόπος για να διαμορφώσουμε ελκυστικότερες για σας τις σελίδες για την Σαμοθράκη.

Θα θέλατε να επιλέξετε κάτι που να σας ταιριάζει μεταξύ των προσφορών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ή να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν λιχουδιές στα εστιατόρια. Οι διαφημιζόμενοι επαγγελματίες είναι εκείνοι που με τα χρήματά τους έκαναν δυνατή την δημιουργία αυτής της σελίδας για τον καιρό.

 


 

πίσω στην ελληνική αρχική σελίδα

πίσω στην αρχή

© IPS-Team

τελευταία Μεταβολή: