Εδώ βρίσκετε: σουβενίρ / σουβενίρ

Αναμνηστικά από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Σαμοθράκης "Αξιόκερσα"

Και βέβαια μπορείτε να αγοράσετε ως αναμνηστικό ένα πλαστικό αγαλματίδιο της Νίκης ή ένα εισαγόμενο μπλουζάκι με την επιγραφή Σαμοθράκη ή οτιδήποτε άλλο κοινό και πολλές φορές χωρίς γούστο αντικείμενο.

Σας προτείνω εδώ κάτι πολύ καλύτερο: αγοράστε ντόπια προϊόντα

Μπορείτε να απολαύσετε για παράδειγμα ντόπια εδέσματα, όπως χορτοσαλάτα από διάφορα τοπικά είδη χόρτων ή μαντί ένα ζυμαρικό με γέμιση κρέατος, στο εστιατόριο του Παναγιώτη Τσίπου στην Καμαριώτισσα. 
Θέλετε να αγοράσετε κάτι ως ενθύμιο. Τα πράγματα που βλέπετε είναι εγγυημένα ντόπια προϊόντα και προσφέρονται άριστα ως αναμνηστικό από τις διακοπές σας.

70 γυναίκες ίδρυσαν το 1998 τον Συνεταιρισμό "Αξιόκερσα" με σκοπό την διατήρηση και προβολή μέρους της σαμοθρακίτικης παράδοσης. Συνταγές για ελιές, την παρασκευή ποτών, την αξιοποίηση διαφόρων βοτάνων, την παραγωγή γλυκών του κουταλιού και άλλων πολλών.
Με φλομάρια, τα παραδοσιακά ζυμαρικά του νησιού, ή τραχανά, μπορείτε σπίτι να ξαναζωντανέψετε γεύσεις διακοπών από την Σαμοθράκη. Το μέλι φημίζεται επίσης για το έντονο άρωμά του. Εκτός την ποικιλία των ποτών με βότανα, οι γυναίκες έχουν φιλοτεχνήσει τα μπουκάλια και με παραστάσεις του τόπου.  

 

Πιστεύω ότι αξίζει με την αγορά η στήριξη της προσπάθειας του Συναιτερισμού. Θα βρείτε το κατάστημά του στο κέντρο της Καμαριώτισσας, πάνω στο δρόμο προς Θέρμα. 


πίσω στην ελληνική αρχική σελίδα

πίσω στην αρχή

© IPS-Team

τελευταία Μεταβολή: