Η διπλανή εικόνα διανεμήθηκε από παιδιά. Τα τελευταία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι. Βεβαίως είναι σωστό το περιεχόμενο του αναγραφόμενου μηνύματος και όμορφο ως παρουσίαση αυτό που σχεδιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς και ζωγραφίστηκε από τους μαθητές. Όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι γονείς, οι ίδιοι ενήλικες, οι οποίοι καθημερινά φορτώνονται συνεχώς με πλαστικές σακκούλες από τα καταστήματα. 

Δεν έχει λογική όταν τα καταστήματα αναγκάζονται να προμηθεύονται με σοβαρό κόστος αμέτρητες σακκούλες μόνο για το λόγο που οι πελάτες δεν σκέπτονται να τις χρησιμοποιήσουν πολλαπλώς ή νομίζουν ότι επειδή δεν χρεώνονται μπορούν απλά μετά τα ψώνια να πετούνται. 
Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να γίνει δεκτό πως για λόγους οικονομίας σκουριάζουν αυτοκίνητα σε δασικές εκτάσεις ή σε κάποια οικόπεδα. 
Δεν μπορεί να ισχύει ότι παλιές κουζίνες, ψυγεία, σιδερωτήρες κ.ά. αντί του σκουπιδότοπου να εγκαταλείπονται στην παραλία.  
Όλοι γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται η ρύπανση των υδάτων ή του δάσους. Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες αλλά μια ματιά στην φύση μιλά από μόνη της.  
Η Σαμοθράκη έχει πολλές πανέμορφες πλευρές αλλιώς δεν θα υπήρχαν οι πολυάριθμες ωραίες εικόνες του νησιού. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για πεντακάθαρα τοπία μόνο επειδή ο άνθρωπος με τον αποκαλούμενο πολιτισμό του δεν έχει φθάσει ακόμη εκεί.  

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα παιδιά εκείνα που δημιουργούν το πρόβλημα των σκουπιδιών. Υπόσχομαι στο σημείο αυτό πως στο εξής θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση του περιβάλλοντος της Σαμοθράκης, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Ξεκινώντας με την πολλαπλή χρήση των σακκουλών , το μάζεμα των σκουπιδιών από το δάσος μετά την τουριστική περίοδο σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σαμοθράκης καθώς με την επισήμανση και υπόδειξη τυχόν παραβάσεων. 


Προσοχή! Τα δεδομένα αυτά απεικονίζονται με διαφορετικούς τρόπους.  Εφόσον στην αριστερή πλευρά της οθόνης δεν έχετε δυνατότητες επιλογής, επειδή π.χ. βρεθήκατε στην σελίδα από κάποια μηχανή αναζήτησης, τότε βλέπετε την ολοσέλιδη απεικόνιση. Η ανάλυση 800 x 600 Pixel αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση. Χρησιμοποιείστε τις γέφυρες αυτής της σελίδας.
Η ιδανική προβολή και η ευκολότερη επιλογή γίνεται μέσω της Frame- εκδοχής, η οποία επιλέγεται από την γέφυρα εγκατάσταση Frame-εκδοχής . Επιπλέον μπορείτε κατ' αυτόν τον τρόπο να ελιχθείτε ευκολότερα και στις υπόλοιπες 120 σελίδες. Η Frame-εκδοχή είναι ιδανική στην περίπτωση που η ανάλυση οθόνης είναι τουλάχιστον 1024 x 768 Pixel, και όταν έχουν γίνει οι αντίστοιχες ρυθμίσεις με πρόσθετη υποστήριξη Java στο Browser. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται συγκεκριμένα με εκδόσεις τουλάχιστον Microsoft Internet Explorer 4. Εάν έχετε εγκαταστήσει την Frame-εκδοχή ενώ βρισκόσασταν ήδη σ' αυτήν κάντε διπλό κλικ ''Πίσω'' στον Internetbrowser.

πίσω στην ελληνική αρχική σελίδα

πίσω στην αρχή

© IPS-Team

τελευταία Μεταβολή: