...σε φυσιολάτρες που νοιώθουν την ανάγκη ξεκούρασης και ηρεμίας. 

....σε περιπατητές που απολαμβάνουν το αίσθημα μοναξιάς στα δάση μας.
....σε ορειβάτες που έχουν αντεπεξέλθει και σε μεγαλύτερες δυσκολίες.
...σε φίλους πτηνών που έχουν πολύ καιρό να δουν είδη όπως θαλασσοκόρακες, είδη ερωδιού τσαλαπετεινούς, φιδαετούς, γερακίνες, γεράκια, μαυροκιρκίνεζο κ.α. Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα τα δείτε όλα, να είστε όμως σίγουροι ότι υπάρχουν.
....σε εντομολογικά ενδιαφερόμενους, των οποίων ανεβαίνουν οι κτύποι της καρδιάς στο αντίκρισμα σπάνιων εντόμων που κάποια απαντώνται μόνο στην Σαμοθράκη.
....σε ανθρώπους που χαίρονται να πίνουν νερό από κάποιο ρυάκι. Όπου το νερό της ύδρευσης είναι επίσης καθαρό αφού προέρχεται από τις ίδιες πηγές.
...σε παραθεριστές που δεν τους ενοχλεί ότι οι παραλίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία καλύπτονται με βότσαλο, αλλά απολαμβάνουν την καθαρότητα της θάλασσας και των ακτών μας.
Ανθρώπους που δεν φοβούνται ιδιαίτερα από φίδια, διότι γνωρίζουν πόσο σπάνια είναι μια άμεση επαφή και πώς πρέπει να συμπεριφερθούν απέναντι σε αυτά.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πλήθος παραδειγμάτων ακόμη με τα οποία μπορεί να γοητεύσει η Σαμοθράκη. Σαν ένα πολύχρωμο μπουκέτο της Φύσης. 
Αν παρόλα αυτά προτιμάτε τις νύχτες σε ντίσκο και σας αρκούν οι τρεις του νησιού που λειτουργούν κατά την θερινή περίοδο, εντάξει.
Εάν δεν σας κάνει κόπο να μεταβείτε στην μοναδική αμμουδερή παραλία του νησιού, την Παχιά Άμμο, που απέχει γύρω στα 20 χλμ. από την Καμαριώτισσα ή στην παραλία του Κήπου σε απόσταση 25 χλμ., τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όποιος όμως φοβάται από μεγαλόσωμες αράχνες (Eusparassus walckenaeri) ή σαρανταποδαρούσες  (Scolopendra) ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφθεί. Δεν γίνονται αντιληπτές συχνά όμως υπάρχουν.
Γι' αυτό δεν θά 'πρεπε να διαμαρτυρηθεί κανείς στον ξενοδόχο αν κάποτε βρει ένα τέτοιο ζώο στο δάπεδο του δωματίου του. Είναι αναπόφευκτο.
Και ο ενδιαφερόμενος για πολιτιστικά θέματα θα ικανοποιηθεί στην Σαμοθράκη. Ξεκινώντας από το Ιερό των Μεγάλων Θεών των οποίων η σημασία ήταν εφάμιλλη των λατρευτικών κέντρων των Δελφών και της Ελευσίνας. 

 

 

Το ίσως παγκοσμίως πιο γνωστό άγαλμα της αρχαιότητας που φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου είναι η Νίκη της Σαμοθράκης.

Τα υπολείμματα παλαιοχριστιανικού ναού που κτίσθηκε προς τιμή του Αποστόλου Παύλου που πάτησε στην Παλαιάπολη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι πύργοι των Γαττελούζι διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση αφού είναι μόλις 570 ετών περίπου. 
Ελκυστικές και οι πολυάριθμες εκκλησίες και τα ξωκλήσια του νησιού. Η παράδοση θέλει στην Σαμοθράκη 999 εκκλησιές. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το μονύδριο του Αγίου Αθανασίου στα Αλώνια καθώς και του ερειπωμένου μοναστηριού του Σωτήρος στα Θέρμα, μετόχια της Ιερά Μονής των Ιβήρων του Αγίου Όρους. Όπως γοητεύει και η θέα της Παναγίας Κρημνιώτισσας στην οποία αξίζει μία επίσκεψη.  
....και τέλος, σε ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά τα λόγια του γιατρού τους "εάν ξυπνήσετε κάποιο πρωϊνό και δεν νοιώθετε πόνους, τότε έχετε πεθάνει". Επισκεφθείτε τα πασίγνωστα από την αρχαιότητα για την αποτελεσματικότητά τους ιαματικά λουτρά μας και σίγουρα θα ανακουφιστείτε.
Θα ήταν ευχής έργον να διατηρηθεί για πολλές δεκαετίες η ειδυλλιακή εικόνα. Σε αυτό μπορείτε να συνεισφέρετε και εσείς. Προγραμματίστε μία φορά διακοπές εκτός θερινής περιόδου. Τόσο πράσινη και πολύχρωμη όπως τον Μάϊο, δεν είναι σε άλλη εποχή το νησί. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κυριαρχεί η πολυκοσμία, αφού η Σαμοθράκη αποτελεί πλέον θερινό θέρετρο. Ήδη μετά της 15 Αυγούστου δεν υπάρχει πρόβλημα ανεύρεσης δωματίου. Και ο χειμώνας κρύβει μοναδικές εμπειρίες. 

Προσοχή! Τα δεδομένα αυτά απεικονίζονται με διαφορετικούς τρόπους.  Εφόσον στην αριστερή πλευρά της οθόνης δεν έχετε δυνατότητες επιλογής, επειδή π.χ. βρεθήκατε στην σελίδα από κάποια μηχανή αναζήτησης, τότε βλέπετε την ολοσέλιδη απεικόνιση. Η ανάλυση 800 x 600 Pixel αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση. Χρησιμοποιείστε τις γέφυρες αυτής της σελίδας.
Η ιδανική προβολή και η ευκολότερη επιλογή γίνεται μέσω της Frame- εκδοχής, η οποία επιλέγεται από την γέφυρα εγκατάσταση Frame-εκδοχής . Επιπλέον μπορείτε κατ' αυτόν τον τρόπο να ελιχθείτε ευκολότερα και στις υπόλοιπες 120 σελίδες. Η Frame-εκδοχή είναι ιδανική στην περίπτωση που η ανάλυση οθόνης είναι τουλάχιστον 1024 x 768 Pixel, και όταν έχουν γίνει οι αντίστοιχες ρυθμίσεις με πρόσθετη υποστήριξη Java στο Browser. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται συγκεκριμένα με εκδόσεις τουλάχιστον Microsoft Internet Explorer 4. Εάν έχετε εγκαταστήσει την Frame-εκδοχή ενώ βρισκόσασταν ήδη σ' αυτήν κάντε διπλό κλικ ''Πίσω'' στον Internetbrowser.

πίσω στην ελληνική αρχική σελίδα

πίσω στην αρχή

© IPS-Team

τελευταία Μεταβολή: